Ordfører Borgen vil ikke behandle innbyggerklage mot Eivind Trædal

eivindtraedal.jpg

Ordfører Marianne Borgen (SV) vil ikke behandle klage om mulig brudd på de folkevalgtes etiske regler. Bystyrerepresentant Eivind Trædal (MDG) har blitt klaget inn til ordføreren for sin opptreden i sosiale medier. Hun velger å la MDG ta saken på kammerset, og dermed overlater hun til de enkelte partier å forvalte de etiske reglene i det skjulte.

Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo er kjent med at politikere på rådhuset er både forbannet og fortvilet over måten Trædal oppfører seg på i sosiale medier. Dette er et saksforhold som blant annet Høyre tidligere har tatt opp med MDG. Vi er kjent med at det er sendt inn flere klager på Trædal til ordførerens kontor, og vi har bedt ordførerens kontor om innsyn i hvor mange klager det har mottatt.

Bystyrerepresentantene i Oslo har vedtatt svært strenge oppførsels-krav til seg selv. De må ikke opptre på en måte som skader kommunens omdømme og tillit i befolkningen. Folkevalgte skal også møte innbyggere med respekt og det er forbudt å sløse. Les mer her: http://jatilbilenioslo.no/nyheter/etisk-regelverk-slik-skal-oslos-politikere-oppfre-seg

At innbygger-varselet mot Trædal nå skal behandles på et inhabilt partikontor i Hausmanssgate 19 av MDG vekker oppsikt, fordi ordfører Borgen med dette har lagt alle formalia rundt de etiske reglene til side.

Les innbyggerklagen og ordførerens svar under:

59998705_332760114052532_8042924318776098816_n.jpg
Skjermbilde 2019-05-10 kl. 13.25.04.png
Harald Nissen i MDG.

Harald Nissen i MDG.