Oslo-folk nektes å demonstrere foran rådhuset

Demo.jpg

Oslo kommune vil tydeligvis ikke ha “Nok er nok”-protester foran Oslo rådhus. På uriktig grunnlag blir demonstranter nektet å bruke Fridtjof Nansens plass de 33 siste dagen i årets valgkamp.

Årets store bomdemonstrasjon går likevel som planlagt , men foran Stortinget 24. august klokken 15.00.

- Dette viser frem den galskapen Raymond Johansen representerer som politiker, sier bompenge-motstander Cecilie Lyngby. Hun søkte om å arrangere en demonstrasjon mot bomringene i Oslo via en mail hun sendte så tidlig som 9. april i år. Dagen hun ønsket å samle Oslo mot Ap-byrådet ble fastsatt til lørdag 24. august. Hennes søknad ble blankt avvist av Bymiljøetaten, fordi Fridtjof Nansens plass var opptatt i perioden 8. august til dagen etter valget den 10. september.

IMG_0522.jpg

- Jeg forstod ingen ting av dette, og jeg trodde rett og slett ikke på at det skulle være arrangementer ved Oslo rådhus hver dag fra 8. august til 10. september. Vi ble tvunget til å flytte arrangementet fra Oslo Rådhus til Stortinget. For oss handler det om at Raymond Johansen ikke vil se sinte Oslo-folk som roper “Nok er nok” utenfor kontorvinduene sine, mener Lyngby.

Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo har forsøkt å komme til bunns i kommunens “antidemokratiske praksis”, og her er historien så langt vi kjenner den.

Så tidlig som 5. oktober 2018 ble det sendt en søknad fra bystyrets sekretariat til Bymiljøetaten der spesialrådgiver Astrid Wergeland Biem ber om å få leie Fridtjof Nansens plass de siste 33 dager av valgkampen. Formålet med leieavtalen er å oppføre en liten bod for forhåndsteming. Etatens saksbehandler følger opp denne “søknaden” og fører inn “opptatt” i etatens bookingsystem.

Nå viser det seg at det slett ikke er satt opp en “stemme-bod” på Fridtjof Nansens plass, og Biem bekrefter i dag at det heller aldri vil bli satt opp en slik. Med andre ord, bystyrets sekretariat hadde aldri noe behov for å leie Fridtjof Nansens plass i 33 dager.

Tydeligvis har ikke Bymiljøetaten noen særlig kontroll over hva de leier ut av kommunal grunn, fordi når vi i dag ringer til saksbehandler Eva Winger hos Bymiljøetaten og spør om vi kan demonstrerer ved rådhuset får vi samme svar som Lyngby fikk 9. april. Plassen er opptatt.

Raymond Johansen har tidligere uttalt klart å tydelig til Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo at det er han som er ansvarlig for alt som skjer i Oslo kommune.

Herr+Nilsen+(11).jpg
Skjermbilde 2019-08-20 kl. 10.23.45.png