Oslo Høyre stille seg ikke bak FrPs boikott av byrådets miljøfest til 118 millioner kroner

- Høyre er ikke et boikottparti. Våre bystyremedlemmer står selv fritt til å velge hvilke arrangementer de har tid, lyst og anledning til å delta på, sier partiets pressesjef på vegne av byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg.

Avsløringen om at byrådsleder Raymond Johansen skal bruke 15.000 kroner på bystyrerepresentantene for å få de til å stille på et miljøseminar har tidligere blitt svært dårlig mottatt av FrP. De 15.000 kronene består av lønn for å sitte på første rad og gratis adgang.

I dag gikk bystyrerepresentant Aina Stenersen (FrP) ut og sa til Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo at “Dette er et vanvittig skattesløseri myntet på den politiske eliten i Oslo.” Les hele saken her:

http://jatilbilenioslo.no/nyheter/fremskrittspartiet-ser-rdt-boikotter-byrdets-118-millioners-fest

Hun sa også at hun håpet at Høyre stilte seg bak FrPs boikott, men “den døren” får hun rett i trynet fra Oslo Høyre. Der i gården er de blå strålende fornøyd med at Oslo fikk en EU-pris som kalles Green Capital. Vi gjengir hele svaret fra Høyres pressesjef Rune Dahl sent oss på mail på vegne av Eirik Lae Solberg.

Eirik-LS-kandidatbilde.jpg

Til redaktøren

Høyre er glade for at EU utpekte Oslo til Europeisk miljøhovedstad i 2019 etter at vi var juryens favoritt til å vinne 2014, men tapte på målstreken. Oslo ble Europeisk miljøhovedstad i år som resultat av et langsiktig arbeid under ulike byråd, og det har vært bred politisk enighet om de viktigste tiltakene.

Kollektivtrafikken er bygget kraftig ut. Oslofolk kildesorterer som aldri før. Vannkvaliteten selv helt innerst i Oslofjorden har blitt så bra at folk trygt kan bade, og Oslolufta blir stadig bedre i takt med at bilparken fornyes. Når det er sagt er det ingen hemmelighet at vi mener det er vanvittig å bruke 118 millioner kroner på å feire utmerkelsen.

Dessverre ser vi at dagens byråd er mer opptatt av å sette grupper opp mot hverandre enn å spille på lag med innbyggerne for å ta byen nye skritt videre i miljøvennlig  retning. Det er heller ikke slik at klimatiltak må svi for at de skal ha effekt.

Det har vi vist før, og det håper vi å få mulighet til å vise igjen. Høyre er ikke et boikottparti, og våre bystyremedlemmer står selv fritt til å velge hvilke arrangementer de har tid, lyst og anledning til å delta på.

Hilsen pressesjefen