OSLO OVERSVØMMES SNART MED TUSENVIS AV NYE SPARKESYKLER

IMG_8021.jpg

Oslo blir snart fylt opp med tusenvis av sparkesykler. Hele 13 nye aktører er på gang, der bare den ene skal fylle hovedstadens gater med 1000 nye sparkesykler. Oslo har i dag 1250 sparkesykler slengt rundt i byen der noen også har havnet i havnebassenget.

– Våre el-sparkesykler kommer på gaten i løpet av de første to ukene av mai, og vi er sultne på å bevise at vi kan gjøre dette vel så godt som de etablerte aktørene. Vi satser på å ha 1000 sparkesykler i omløp i Oslo,, sier markedssjef Sebastian Solberg i Zvipp til DN.

For øyeblikket finnes det rundt 1250 elektriske sparkesykler til leie i Oslo sentrum, men flere vil komme.

– Vi har hatt henvendelser fra 13 selskaper som ønsker å starte opp med utleie av elektriske sparkesykler så langt. Det er ingen registreringsplikt eller godkjennelse nødvendig, men vi sender alle som kontakter oss, informasjon om forventninger og regelverk de må forholde seg til, sier kommunikasjonsrådgiver Monica T. Olsen i Bymiljøetaten i Oslo.

Erfaringer fra andre land har vært katastrofale for sparkesykkel-selskapene. Flere byer har forbudt kjøredoningen på grunn av sikkerhetsrisiko og stort skadeomfang.

– Vi har samlet inn en del erfaringer fra andre byer som har hatt utleie av elektriske sparkesykler en stund. I tiden frem mot sommeren vil vi også gjøre en del egne erfaringer og vurdere om det er nødvendig med noen tiltak, sier Rune Gjøs, direktør for mobilitetsdivisjonen i Bymiljøetaten i Oslo kommune.