Raymond Johansen drukner i lønnsøkninger. Nå vil han tjene like mye som landets statsråder.

Byrådsleder Raymond Johansen fra det sosialdemokratiske Arbeiderpartiet forsyner seg grovt fra kommunekassa. Siden 2015 nærmer han seg et lønnshopp på 200.000 kroner. I tillegg kommer frynsegoder som gratis bil med sjåfør, gratis bompenger og gratis reiser rundt i verden for å delta på sære konferanser.

Skjermbilde 2019-06-03 kl. 18.15.05.png

I dag tjener Raymond Johansen nesten 1,4 millioner kroner. Nå vil han at byrådslederlønnen skal bli prikk lik norske statsråder, som i disse dager skrur sammen sine nye lønninger. Om Johansen runder et samlet lønnstillegg på 200.000 vites derfor ikke.
Da Johansen ville bli byregjeringsleder ble hans merkelige ide skutt ned av Staten. Nå får Johansen “sin hevn” ved om ikke annet å tjene like mye som en statsråd, og ikke 90 prosent av statsrådlønnen som i dag.

Oslo-politikerne møtes i Forretningsutvalget klokken 14 idag, og en av sakene på dagsordenen var å vedta høyere lønn til seg selv. Forslaget lyder slik, ifølge Nettavisen.:

Skjermbilde 2019-06-03 kl. 18.19.26.png

«Ordføreren og byrådslederen mottar en årlig godtgjøring som tilsvarer 100 prosent av det som er fastsatt for regjeringens medlemmer.»

Ordføreren i Oslo heter Marianne Borgen og tilhører Sosialistisk Venstreparti som alltid har hatt fattigdomsbekjempelse som fanesak.