Raymond Johansen og Lan Berg får snart nye luksusbiler

Oslo Rådhus inviterer nå landets bilforhandlere til å komme med tilbud på nye tjenestebiler til den politiske ledelsen. Blir Audi A8 byttet ut med Tesla X eller Jaguar I-pace?

Jaguar

Jaguar

Byrådsleder Raymond Johansen og miljøbyråd Lan Berg har måtte tåle massiv kritikk for at de siden valget 2015 har latt seg frakte rundt i en tysk Audi med privatsjåfør.

De to Audi A8 ble opprinnelig bestilt under det forrige regime i Oslo, men Johansen & Co valgte som kjent å omfavne avtalen som var inngått med Møller Bil. 18.422 kroner per måned per bil har denne tjenestebilordningen kostet skattebetalerne.

Avtalen ble inngått høsten 2015 og løper til februar 2019. Det betyr at de to tyske luksusbilene har kostet 1,5 millioner kroner i leasing + bruken av tre privatsjåfører.

I anbudsdokumentet stilles det krav om at de nye bilene skal gå på fornybart drivstoff eller være ladbare hybrider. At både Tesla og Jaguar bør kunne levere de luksuskravene byrådet setter til sin egen transport burde være innen rekkevidde.

En Jaguar og en Tesla vil i leasingmarkedet koste fra 500.000 kroner og oppover for en tre års avtale. Endelig leiesum avgjøres av hvilket utstyrsnivå byrådet ønsker.

Her er anbudet:

“Rådhusets forvaltningstjeneste er drifter av transportordningen for Oslo kommunes politiske ledelse. Transportordningen er etablert som en praktisk tilrettelegging for å forebygge uønskede hendelser, som i tillegg inkluderer protokollære tjenester. Eksisterende leasingavtale på representasjonskjøretøyene utløper primo februar 2019 og Rådhusets forvaltningstjeneste skal inngå nye leasingavtaler. Anskaffelsen skal imøtekomme Oslo kommunes klima- og energistratgi der alle nye person- og varebiler i Oslo skal gå på fornybart drivstoff eller være ladbare hybrider fra 2020. Rådhusets forvaltningstjeneste ønsker å invitere leverandører av relevante biler til å levere en forespørsel om deltakelse i denne tilbudskonkurransen.”

Les mer om toppbiler for byrådet her:
https://cars.usnews.com/cars-trucks/rankings/hybrid-luxury

https://dgit.com/10-most-expensive-electric-cars-in-the-world-573/

Tesla

Tesla