Redaktør mener Lan Berg er et forbilde for norske politikere

Den svært omdiskuterte og radikale politiker Lan Berg blir hyllet av redaktør Britt Sofie Hestvik i Kommunal Rapport. At nesten all presseomtale av Berg er negativ og omdømmeskadelig bryr Hestvik ikke seg om.

britt_sofie.jpg

Bakgrunnen for å “geniforklare” Oslos samferdselsbyråd som “Årets kommuneprofil” handler ikke om publikums harnisk mot utekontorer, malingsprikker, dieselforbud, Mexico-ferier, Audi A8, beboerparkering, børsting av sykkelfelt eller rasering av parkeringsplasser.

Hestvik mener derimot at det er miljøprisen “Miljøhovedstad 2019” som byrådet betalte 800.000 kroner for og som det skal bruke 118 millioner kroner på som gjør Berg til “en god kommuneprofil”.

- Hun er kåret til Årets kommuneprofil fordi hun trosser netthets og står i spissen for byrådets ambisiøse, og til dels omstridte, klimapolitikk – som har gjort Oslo til Europeisk miljøhovedstad 2019, skriver redaktøren i Kommunal Rapport.

Hestvik skriver også:

- Det er et gode for lokaldemokratiet med folkevalgte i alle aldre og med ulik bakgrunn – fordi det gjenspeiler dem politikerne skal representere.

- Kriteriene sier at Årets kommuneprofil kan gå til politikere, administrative og faglige ledere i kommuner, fylkeskommuner og kommunale selskaper, som har utmerket seg i løpet av det siste året – og gjerne over flere år. Hun eller han må ha vist lederskap utenom det vanlige. Lederen må ha bidratt spesielt til å utvikle tjenestene, lokaldemokratiet eller lokalsamfunnet.