Statlig universitetsbygg etablerer 540 parkeringsplasser for sykler. O for biler.

Med statsminister Erna Solberg i spissen ble byggestart i dag markert for det som skal bli Norges største universitetsbygg på Blindern i Oslo. Alt skal stå klappet og klart i 2024. Bilen eksisterer ikke i Statsbyggs prosjekt.

Statsminister Erna Solberg gjennomfører første spadetak til det som blir norges største universitetsbygg - med gravemaskin. Foto: Terje Heiestad/UiO

Statsminister Erna Solberg gjennomfører første spadetak til det som blir norges største universitetsbygg - med gravemaskin. Foto: Terje Heiestad/UiO

2600 personer skal bruke det nye bygget. Det bekrefter Thale Berg Husby som er kommunikasjonsleder i Statsbygg. Her forklarer hun hvordan parkeringsforholdene skal bli om fem år.

Parkering bil:

  • Det er pr i dag ikke planlagt parkeringsplasser for ansatte. Iht forskriftskrav, er det anlagt 2 + 2 HC-plasser ved hoved- og biinngang.

  • Ved eventuell opparbeidelse av vanlig parkering, krever reguleringen at 75% bygges under bakken.

Sykkelparkering:

  • Det anlegges totalt 540 sykkelparkeringsplasser. Antallet er beregnet utfra at bygget er dimensjonert for 1000 ansatte, 600 faste studenter og 1000 midlertidige studenter med tilstedeværelse på 20 % samt en dekningsgrad på 30 %.

  • Av disse er 300 plasser i overdekket sykkelhotell.

  • Det avsettes plass for bysykler.

  • Sykkelparkeringsanlegget planlegges også for transportsykler/varesykler - jf. veileder fra Oslo kommune.

Parkeringsplanene er i tråd med den nye og svært radikale parkeringsnormen i Oslo som Raymond Johansen står bak. Her kan du lese alt om denne:

http://jatilbilenioslo.no/nyheter/ap-byrdets-krav-til-sykkelparkering-fr-maxbo-saken-til-blekne

543c77bc-eda0-4b68-a9f2-034edb2c6d2d.jpg