Telias OneCall innførte annonseboikott - nå legger mobilgiganten seg flat

Skjermbilde 2019-05-01 kl. 11.04.43.png

Leder for MDG Grünerløkka har i lang tid drevet en svertekampanje og bedrevet falske rapporteringer om Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo. Dette førte til at Telias OneCall satte avisen på “blacklist”. Nå legger mobilgiganten seg helt flat.

Det var altså MDG-leder Geir Storli Jensen (29) som klarte å få OneCall til å bite på sitt falske spill og ufine svertekampanje overfor en nyhetsavis som kun dekker noe så trivielt som samferdsel. Åpenbart er hans angrep på den frie presse svært oppsiktsvekkende, og hans opptreden kan neppe forstås på annen måte enn at MDG-lederen er en fiende av både rettsstat og demokrati.

Vi har tidligere skrevet en debattartikkel om MDGs forhold til journalistikk: http://jatilbilenioslo.no/nyheter/debatt-hvorfor-takler-ikke-mdg-kritisk-journalistikk-spr-jarle-aab

24. april kontaktet vi MDGs leder for lokallaget “Grünerløkka” og spurte Storli om hvorfor han bedrev slikt falskt spill overfor pressen og overfor Telia. Vi ba han om å begrunne sine handlinger, og han svarte:

- Det er et monomant fokus på MDG og henger ut MDG-medlemmer, hevdet Jensen.
- Kan du komme med eksempler?
- Nei, jeg sitter mitt i middagen, sa han og la på og mer hørte vi ikke fra denne sentrale Oslo-politiker.

Det fremkommer av Twittermeldinger at Jensen og hans folk også bedrev falsk rapportering til kleskjeden Dressmann og bilforhandler Mobile. Det burde oppfattes som et stort problem hos toppledelsen i MDG at et svært sentralt medlem omtaler ordinære nyhetsartikler om MDG slik Jensen gjør.

Telia forklarer boikotten av Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo med en ivrig medarbeider og opphevet boikotten umiddelbart etter at vi sendte en tweet (se over) til Telias kommunikasjonsdirektør Henning Lunde. Han videresendte vår henvendelse til Telias informasjonssjef Kristian K. Fredheim som i går sendte oss denne mailen:

Her får du svar på din henvendelse. Du kan sitere OneCall-sjef Pål Rune Kaalen på det hele:

- I OneCall tar vi ikke politiske standpunkt, men har takhøyde på hva vi sier og gjør. Folka våre er hverdagshelter som sier og gjør hverdagslige ting, som jo ofte betyr både raske replikker og kjappe vendinger. Denne gangen var noen hos oss litt vel raske og igangsatte med det en boikott.

- Av og til blir vi kanskje litt for hverdagslige, og gjør ting som dette uten å tenke nok igjennom det – slik folk flest ofte gjør.

Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo vurderer nå å anmelde Geir Storli Jensen, for å få stoppet mannen fra å begå flere overgrep mot ytringsfriheten og tradisjonell nyhetsjournalistikk.

Etter at denne artikkel ble publisert har Geir Storli Jensen som til daglig er PR-medarbeider for Norges Speiderforbund uttalt seg om denne saken i egne sosiale medier. Han forsvarer sin Mccarthyisme-metode og skriver:

PS: Vi har kun “snakket med” Telia via mail, og vår henvendelse ble mottatt svært profesjonelt.

PS: Vi har kun “snakket med” Telia via mail, og vår henvendelse ble mottatt svært profesjonelt.

Slik presenterer MDG sin topp-politiker i bydel Grünerløkka.

Slik presenterer MDG sin topp-politiker i bydel Grünerløkka.

OneCall_logo.png