UNNI LINDELL: MÅTTE FLYTTE PÅ GRUNN AV AP-BYRÅDET

Den populære forfatter Unni Lindell avslører i Klassekampen at hun ble tvunget til å flytte fra sin “kjære” leilighet i Vika i Oslo. Årsaken var byrådets krig mot bilen. - Lan & co. har ødelagt ganske mye for meg, sier Lindell.

Unni Lindell måtte flytte fra sin Vika-leilighet på grunn av byrådet i Oslo.

Unni Lindell måtte flytte fra sin Vika-leilighet på grunn av byrådet i Oslo.

Det er i et portrett i den røde avisen at Lindell tar et saftig oppgjør med samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) og Ap-byrådet. Klassekampen skriver:

"I ti år har hun bodd i leiligheten i Vika i Oslo sentrum, men nå er den solgt. Ikke fordi hun ville selge; hun var glad i leiligheten, men fordi hun var nødt. «Utlandet» sto det på ringeklokka, et navn med en praktisk betydning. Fikk hun forespørsler om møter eller oppdrag, kunne hun nemlig si: nei, dessverre, jeg er i utlandet, uten å måtte lyve. Leiligheten lå i sjette etasje, uten heis. Alt var stille og fredelig – det perfekte skrivested. Men det er nye tider i hovedstaden, og Lindell har mistet parkeringsplassen.

– Dette er sikkert ikke så lurt å si, men det er faktisk sånn at Lan & co. har ødelagt ganske mye for meg, sier hun.

I fjor ble 700 parkeringsplasser fjernet i Oslo sentrum, nærmere bestemt innenfor Ring 1, under miljøbyråd Lan Marie Berg.

Unni Lindell sukker. Hun vet at det er politisk ukorrekt å snakke om det, men alt går så fort, synes hun. Lille Oslo kan da ikke redde hele verden? Som svært populær forfatter må hun stadig ut på reise, til et bibliotek for å holde foredrag for eksempel, eller til en signering. Alle kassene med bøker hun må frakte med seg, er det meningen at hun skal sykle med dem på hodet? Nei, det går ikke. Hun måtte selge."