JUSPROFESSOR HANS FREDRIK MARTHINUSSEN BLØFFER OM OPPHAVSRETT

I et forsøk på å forsvare grov trakassering av Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo hevder Hans Fredrik Marthinussen at vi har misbrukt et bilde han har rettighetene til. - Opphavsretten er min, sier fotograf Alice Klokkeide.

Foto: Alice Klokkeide

Foto: Alice Klokkeide

Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo fikk idag flere mailer fra professoren, etter at han måtte gi opp å dokumentere de grove påstandene han fremsetter i dagens Dagbladet. Blant annet klarte han uten fnugg av bevis, dokumentasjon eller sannsynlighet å hevde at:

Det er aldri vært publisert løgner eller hets, og professoren makter ikke å dokumentere det heller.

Det er aldri vært publisert løgner eller hets, og professoren makter ikke å dokumentere det heller.

I et forsøk på å flytte fokus gjennom et motangrep skriver Hans Fredrik Marthinussen følgende etter at vi publiserte en artikkel tidligere i dag:

- Søtt at du bare understreke poenget mitt ved å publisere bilder av meg du ikke har rettighetene til.

Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo tar sterk avstand fra å bruke bilder som ikke er frie, derfor fulgte vi opp påstanden fra professoren med dette spørsmålet:

- Hvem er opphavsmannen?
- Fotograf Alice Klokkeide har tatt bildene. Det er jeg som har rettighetene,
svarte professoren.
- Så du har rettighetene til dette bildet? Kan du fremlegge dokumentasjon på det da?
- Nå kødder du med meg? Du publiserer et bilde du åpenbart ikke har rettighetene til. Av meg. Og så vil du ha dokumentasjon? Er du helt tilbakestående?
- Hvis fotografen har overdratt sine rettigheter til deg slik du hevder, skal det foreligge en dokument som avtaler rettighetsoverdragelse. Du kan ikke dokumentere dette heller altså?
svarte vi han som jobber på juridisk fakultet i Bergen.

Etter denne mailutvekslingen tok vi kontakt med Alice Klokkeide som bekrefter at det er hun som har tatt dette bildet av Hans Fredrik Marthinussen, som blant annet ligger på hans arbeidsgivers hjemmeside. Bildet har ikke byline, og vi trodde det var et offisielt pressebilde til fri bruk.

- Opphavsretten er min, sier fotograf Alice Klokkeide.
- Vil du ha honorar?
- Nei, men sett gjerne på byline, svarer fotografen.
- Skulle bare mangle :-)

Professoren ønsker ikke å kommentere denne avsløringen.